project-bemalingscombinatie-02

Verlenging diepgelegen zinker

Maastricht

April - mei 2013

Tegen de verwachting van velen in is de Bemalingscombinatie erin geslaagd om droge werkomstandigheden te creëren voor Heijmans Infra Techniek bij een aanpassing aan het hoofdtransportnetwerk van de waterleiding in Maastricht-Noord.

De uitdaging: Bemaling onder complexe omstandigheden

De uitdaging was om met behulp van bronbemaling (onder de waterleiding door, op 5m diepte) een door grind omgeven zinker met 10 meter te verlengen. Met het oog op het grind en de hoge extra kosten, was het alternatief geen optie (d.w.z. het creëren van een droge bouwkuip d.m.v. damwanden, het aanbrengen van onderwaterbeton en het uitvoeren van een kostbare boring). Ondanks de complexe werkomstandigheden (waaronder ditzelfde grind en aanwezig onderwaterbeton uit het verleden) is het gelukt om de bouwput droog te pompen en de buis zonder nieuwe boring te verlengen. Tijdens de bemaling is ongeveer 600 m3 water per uur onttrokken.

Succesfactoren: knap staaltje engineering en lef

De operatie is met succes volbracht, tot grote tevredenheid van alle betrokken partijen en diverse pessimistische verwachtingen ten spijt. Dit is het gevolg van het feit dat de Bemalingscombinatie door zorgvuldige engineering vooraf en het nemen van de verantwoordelijkheid in geval van complicaties, de opdrachtgever een succesgarantie heeft durven afgeven.

Ook benieuwd hoe wij onze specialismen voor u kunnen inzetten?

Ga naar projectenoverzicht

Scroll naar boven